__________________

talenconCéntrico

Home Aanmelden/contact Voorwaarden Reacties Links


Kennismaking Inschrijven

Je had altijd al iets met schrijven, of je hebt helemaal niks met schrijven, of je denkt in elk geval niks met schrijven te hebben. Maar schrijven als middel, om een doel te bereiken? En wat voor doel! Was dat niet tenminste iets om nieuwsgierig naar te worden?

Het kind in ons wordt weer gewekt, en onze oren zullen beduidend langer worden...

Inschrijven?  Natuurlijk!

on-line:       12 wekelijkse lessen

prijs:  € 180,- (exclusief materiaal € 24,90 The Artist’s Way)

start:  ieder gewenst moment


Hoe werkt het?

Inhoud

Vaste onderdelen van elke les:


Les 1  Intuïtie: wat is het, hoe herken je het, en wat doe je ermee?

Les 2  Synchroniciteit: wat is het, hoe herken je het, en wat doe je ermee?

Les 3  Schrijven als huishoudelijke bezigheid; zoals stofzuigen of ramen lappen.

Les 4  Plezier, en het denken over boord. De effecten ervan zien.

Les 5  Discipline: eenmaal een aantal voordelen van het schrijven in de smiezen, er naar streven om het elke dag - al is het eventjes - te doen. Bij grote voorkeur als eerste activiteit van de dag.

Les 6  Moed: om sommige dingen die op je ruitje zitten, en die niet lekker aanvoelen, toch even aan te raken, en weg te poetsen, met de pennenstreek.

Les 7  Veel oefenen, heel veel oefenen. In het hele wilde weg.

Les 8  Geef het kind de ruimte in je, en laat haar eens iets leuks gaan doen. Wat zeg ik: ‘eens? ’, met grote regelmaat! Het zal je alsmaar gunstiger gezind zijn, en let ondertussen eens op je toegenomen Stroom van energie!

Les 9  Nieuwsgierigheid. Hoe leuk is het eigenlijk, om nieuwsgierig te zijn. Want wat was er allemaal wel niet te ontdekken!

Les 10  Dan krijgt het kind geheid artistieke interesses, en voor je ’t weet sleurt het je een museum in, of een naaiwinkeltje. Vooral doen! En met regelmaat. Voor je ’t weet raak je nog geïnspireerd, door anderen!

Les 11  Tijd. Wat is tijd, en waarvoor wil je het gebruiken?

Les 12  Je vindt het hartstikke leuk om te kijken, hoeveel ruimte je in jezelf al niet hebt gemaakt, en vindt het leuk om anderen erover te vertellen: ’Moet je horen...’ Ook is het prima om te zien dat er helemaal nog niet heel veel ruimte in je is ontstaan, maar dat je er zeker mee verder wilt. Met het ruimte scheppen, ruimte scheppen, in jezelf. Om de Stroom toch vooral te helpen doorlaten. Iedereen heeft zijn of haar ritme, en iedereen start de cursus precies daar waar hij of zij is aangeland.


Veel plezier wens ik jullie allemaal in elk geval, in ’t onderweg. En ik hoop dat wij elkaar ergens tegenkomen.

Datum en prijs

Zeer verfrissende cursus, waarin (luisterend) schrijven dient om alles uit de weg te ruimen wat de (creatieve) Stroom blokkeert.

Kennismakingscursus:  de Stroom op gang

materiaal

Er wordt gewerkt op basis van het stimulerende en uitnodigende boek The Artist’s Way van Julia Cameron, aangevuld met materiaal door de docente ontwikkeld.


Julia Cameron: The Artist ’s Way INDIGO, ISBN 90 6038 482 2