__________________

talenconCéntrico

Home Aanmelden/contact Voorwaarden Reacties Links

Nieuw !

Kunst in Italië - Corsi di storia dell’arte italiana


de cursussen

In september gaat een kennismakingscursus Kunst in Italië van start:

Guardare meglio, vedere di più (beter kijken, meer zien).


In 12 lessen van 1,5 uur wordt een aantal onderwerpen - afgezet tegen een heldere tijdlijn - uit de Italiaanse kunstgeschiedenis belicht. In deze cursus zal de taal nog erg voorop staan, en kunstthema’s zullen worden aangeraakt.


Met de vervolgcursus: Uno sguardo nel passato (een blik in het verleden), zullen we dieper de kunst in duiken. 12 lessen ook van 1,5 uur.

Voor een indruk van de thema’s, en een korte toelichting in het Nederlands, zie knoppen links.


Het zullen voor alles zeer levendige cursussen worden, waarin veel te zien is en te ervaren.

Na het volgen van de cursussen kijk je met andere ogen naar de kunst in Italië en je zult beduidend meer gaan zien.

Cursussen dus, da non perdere. Mis het niet!

Firenze

voor wie

Voor studenti dell’Italiano, niveau A2 (t/m Allegro 2) die steeds meer gegrepen worden door Italiaanse kunst, en die graag eens een grote lijn uitzetten door de overweldigende veelheid aan uitdrukkingsvormen.


materiaal

Er wordt gewerkt op basis van een aantrekkelijke syllabus, deels in het Italiaans deels in het Nederlands geschreven; en veel beeldmateriaal.


voertaal

De cursus zal zoveel mogelijk in het Italiaans gegeven worden, om één en ander extra brille te geven. Regelmatig zullen we ook teruggrijpen op taalkundige aspecten in Allegro 1 en 2. Want, naast de Kunst in Italië gaat het in deze corsi niet in de laatste plaats ook om het verbeteren en versoepelen van onze taalvaardigheid. Tot in de puntjes voorbereid zullen wij aan de Italiaanse start verschijnen!


docent

Het is voor mij een noodzaak om door te geven wat ik zelf geleerd heb, en vooral dat, wat mij diep van binnen heeft geraakt.

Zo wil ik anderen nu aanraken met ‘t feestelijke van het leren van een nieuwe taal.

En iedereen zou ik wel willen aansnoeren op ’t onderliggend en hypnotiserend ritme van taal.


En was Kunst in Italië, in al haar uitdrukkingsvormen, niet als een nieuwe taal om in te duiken? En om van alle mogelijke kanten te gaan bekijken?

Een olievlek wil ik bewerkstelligen, van liefde voor taal: een aanstekelijke bron van enthousiasme.


De kunstcursussen zullen ook aanleiding zijn tot het bespreken van diverse thema’s die de menselijke ontwikkeling betreffen.

Stonden wij niet, met de komst van de nieuwe paus, papa Francesco, aan de vooravond van een buitengewoon soort van Revolutie?

En werd die niet geïnitieerd, in gang gezet, onder de ‘hemel’ van Michelangelo? Die wij zeker in de cursussen zullen tegenkomen.


Ik hoop dat jullie met mij mee de Kunst in Italië induiken en samen met mij zwemmen, richting ’t onderliggend ritme, van taal, van kunst. Van leven!


Dan nog mijn speciale dank aan  Jeroen Damen, door wie ik werd ingewijd in de beginselen van de Kunst in Italië en aan ll Sogno, te Amerongen, waar de kunstcursussen werden gegeven.


Hanna Amse, maart 2013

Plaats: Zeist
Datum: 21 april - 20:00-22:00 uur
Prijs: € 15, - inclusief koffie en cantuccini!